Fysik

Hjælp til opgave om Opdrift og densitet

24. maj 2012 af BastianOrfanopedis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er disse opgaver jeg skal have hjælp til,

En varmluftballon med rumfanget 250L fyldes med atmosfærisk luft, som har temperaturen 65°C. Uden for ballonen er temperaturen 10°C. Trykket både i ballonen og udenfor er 102,4kPa.

Beregn densiteten af den varme luft og af luften uden for ballonen.
Beregn opdriften på ballonen.
Den tomme ballon vejer  82g. Kan den lette?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2012 af peter lind

Brug PV = n*R*T <=> n*R/V = P/T til at finde densiteten med n = 1. Den gennemsnitlig molekylvægt for luft må du slå op.


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om Opdrift og densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.