Matematik
om eksponentielt voksende funktion
28. august 2005 af
mobz (Slettet)
Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det at
f(2)=12 og f(3) = 24
Bestem en forskrift for f
Hvordan er det lige man gør det?
f(2)=12 og f(3) = 24
Bestem en forskrift for f
Hvordan er det lige man gør det?
Svar #1
28. august 2005 af holly (Slettet)
du har to punkter:
(2,12) og (3,24)
Indsæt dem i funktionen:
23= b*a^2
24=b*a^3
divider de to, så der står
24/23 = (b*a^3)/(b*a^2) det bliver til
a = 24/23
sæt a ind i f.eks. den første ligning
23=b* (24/23)^2
isoler b... så er den færdig
(2,12) og (3,24)
Indsæt dem i funktionen:
23= b*a^2
24=b*a^3
divider de to, så der står
24/23 = (b*a^3)/(b*a^2) det bliver til
a = 24/23
sæt a ind i f.eks. den første ligning
23=b* (24/23)^2
isoler b... så er den færdig
Skriv et svar til: om eksponentielt voksende funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
