Matematik

Hjælp til at forkorte et udtryk!

27. maj 2012 af ulrikke1212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa, jeg skal forkorte udtrykket   (3a-6)^2  og er ved hjælp af mine kvadratsætninger kommet frem til : 3a^2+36-36a 
Kan dette forkortes yderligere?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2012 af nielsenHTX

det er ikke korrekt.

(3a-6)^2=9*a2-36*a+36

og nej der er ikke mere man kan gøre.

---

du kan tjekke i maple ved at bruge

expand((3*a-6)^2)

expand udregner parenteser mens simplify samler dem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Man forkorter ikke et udtryk; man reducerer et udtryk. Man kan så diskutere, hvilken form der er mest reduceret:

(3a - 6)2 = 32·(a-2)2 = 9·(a2 -4a +4) = 9a2 -36a +36


Svar #3
27. maj 2012 af ulrikke1212 (Slettet)

Okay, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjælp til at forkorte et udtryk!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.