Matematik

Trigonometri

28. maj 2012 af Dkz-nanna (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har været den heldige udvalgte til at trække matematik mundtlig på A-niveau til eksamen, men dermed har jeg lidt problemer.

Jeg plejer at være god nok til matematik, og dermed frygter jeg at trække Trigonometri, da jeg personligt ikke synes niveauet er så højt. Der er to sprøgsmål

1. Gør rede for definitionerne af de trigonometriske funktioner sinus, cosinus og tangens. Gør rede for sinusrelationen.

2.Gør rede for definitionerne af de trigonometriske funktioner sinus, cosinus og tangens. Gør rede for cosinusrelationen

Men mit spørgsmål er så, hvordan man kan hæve niveauet så jeg ikke ender med en dårlig karakter bare fordi jeg har trukket noget 1.g stof ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2012 af mathon

ved at glimre med velvalgte brugseksempler,
så det står stjerneklart, at dette matematiske værktøj er unikt.

herunder
                        de 5 trekanttilfælde

                        sinus-fælden

                        cos-relationen på vinkelform

                        projektion
 

evt. - hvis tid og fagligt overskud stadig driver værket - udvidet med
     
                       den numeriske værdi af skalarprodukt og vektorielt produkt


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:5_trekantstilfælde.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2012 af mathon

til forberedelse
   se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1198660

som specielt eksempel på to løsninger     ( i trekantstilfælde 3 )


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2012 af mathon

ekstra
     anvendelse i fysik

     kræfternes parallellogram

                                                          Fres = F1 + F2                    vektorligning

                                                          Fres = (F12 + F22 + 2F1F2·cos(v))½

    opløsning af en kraft, F, i to
    vinkelretninger, v1 og v2,
    ud fra F
                                                         F1 + F2 = F                          vektorligning   

                                                         F1 = (sin(v2) / sin(v1+v2))·F

                                                         F2 = (sin(v1) / sin(v1+v2))·F

                                                       
                                         
               


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.