Matematik

2. gradsligning - Nemt - Hjælp

28. maj 2012 af LostInMath (Slettet)

Hvordan kan denne ligning x^2-17x=0, give 0?

Jeg ved løsningen på ligningen er x=17 og x=0, men jeg kan simpelthen ikke lave en udregning, så den giver 0. Er der en sød sjæl der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2012 af WHiP (Slettet)

Røderne i en andengradsligning kendetegnes ved at når roden indsættes på x så giver funktionen 0. Røderne udregnes ved x=-b±√D/2a, hvoraf D=b2-4ac


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2012 af jnl123

 

d = b^2 - 4ac = (-17)^2 -4*1*0 = 17^2

x = (17 + 17) / 2 = 17   og     (17 - 17)/2 = 0

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Denne ligning løses enklest ved at benytte nulreglen

x2 - 17x = 0 , dvs

x·(x - 17) = 0 , hvoraf

x = 0 ∨ x = 17


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2012 af Tyrael (Slettet)

Som tilføjelse til #3 kan det siges, at andengradsligninger med fordel kan løses via nulreglen (som Andersen11 foreslår i #3), såfremt c = 0. Dette er jo også tilfældet med ligningen x2-17x = 0, hvor a = 1, b = -17 og c = 0. 


Skriv et svar til: 2. gradsligning - Nemt - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.