Matematik

eksponentiel funktion

30. maj 2012 af nursim (Slettet)

hvad er den afledte af eksponentiel funktion?

f(x)=b*a^x

f´(x)=x*a^x-1 er det ikke rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. Den afledede af en eksponentialfunktion er igen en eksponentialfunktion

f(x) = b · ax = b · ex·ln(a) , så

f '(x) = b·ln(a)·ex·ln(a) = ln(a) · f(x)


Svar #2
30. maj 2012 af nursim (Slettet)

hmmm er det så ikke bare 

f(x)=b *a^x 

f´(x)= a^x*lna    er det ikke den afledte??


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Du kan ikke bare smide b væk. Den afledede funktion er givet i #1.


Svar #4
30. maj 2012 af nursim (Slettet)

hmmja okay mange tak, godnat.


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.