Matematik

Bestem integralet S(2x-1)^6 dx

30. maj 2012 af Problem (Slettet)

Hej alle :-)
Jeg skal løse et ubestemt integrale, og længe forsøgt, dog uden held. Er der nogle venlige sjæle, som vil hjælpe mig?
Jeg er dog kommet frem til, at jeg bruge substitution, men hvordan?

Tak på forhånd.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2012 af mathon

 

       sæt
                  (2x-1) = u   og dermed   dx = (1/2)du
og
      substituer


Svar #2
30. maj 2012 af Problem (Slettet)

#1

Er du sød og forklare, hvordan du får dx = (1/2)du og hvordan jeg skal arbejde videre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2012 af mathon

              du/dx = 2

              (1/2)du = dx

 

              ∫(2x-1)6dx = ∫u6(1/2)du = (1/2)·∫u6du = (1/2) · ((1/7)·u7) + k = (1/14)·(2x-1)7 + k


Svar #4
30. maj 2012 af Problem (Slettet)

Tak for det!


Skriv et svar til: Bestem integralet S(2x-1)^6 dx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.