Studievejledning

Tage 1.g om

31. maj 2012 af Gerhat12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa,

Jeg er en dreng på 17 år, som går i 1.g. Jeg har det problem, at jeg er endt ud med dårlige årskarakter, fordi jeg ikke har taget mig sammen og har pjækket en del her på det sidste(uansvarligt af mig). Jeg startede 1.g med at tage det seriøst, men jeg syntes at det var alt for nemt og undlod at lave lektier osv. indtil det gav resultater på mine årskarakter. I de første standpunktkarakter jeg fik, havde jeg et gennemsnit på 9,2, så det er ikke fordi jeg er dum. Jeg er endt ud med 2 7-taller og 1 10-tal i mine c-niveau fag og det kan jeg simpelthen ikke accepterer, da jeg er sikker på at jeg kan gøre meget bedre, mindst 10 er jeg sikker på. Men mit spørgsmål er, om jeg kan tage 1.g om og ændrer mine årskarakter? Hvis jeg forsætter, så tror jeg godt jeg kan få nogle gode karakter, men jeg vil altid ærgre mig over at jeg kunne have gjort det bedre plus så skal jeg til at læse det hele op, som jeg ikke tror jeg kan nå, nogen der har nogle forslag eller ideer, så er i mere end velkomne til at tilføje det.

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. maj 2012 af navn1994 (Slettet)

Du kan altid supplere eller tage eksamen, det koster ca. 500 kr. at tage en eksamen, og derved forhøge dit snit. Gør det hellere efter 3.g, og lad vær med at tage 1.g om pga. 2 7-taller


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. maj 2012 af Anxyous (Slettet)

#1:

Man kan ikke ændre sit snit, når først eksamensbeviset er lukket.


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2012 af PrincessConsuelaBananahammock (Slettet)

Jeg kan godt forstå at du ægrer dig nu, men jeg synes også virkelig du skal overveje, om de to 7-taller er et helt års arbejde værd. I forvejen er tre år i gymnasiet hårde (til tider), og du kan være uheldig at du bliver træt af det når du når til 3.g hvis du tager 1.g om igen. 

Mit råd vil også klart være at du fortsætter og kører på efter sommerferien i dine fag fremover. Husk også på, at dine B og A-niveau fag tæller mere end dine c-niveau fag, så hvis du klarer dig godt fremover tror jeg godt det kan kompensere for dit manglende engagement i 1.g...

Og i øvrigt giver jeg #2 ret: man kan IKKE ændre sit gennemsnit på eksamensbeviset. Ja - man kan supplere til et højere niveau i de enkelte fag, men det ændrer ikke gennemsnittet - det gør bare at man opfylder adgangskravene til en uddannelse..


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. juni 2012 af navn1994 (Slettet)

Man kan sagtens tage en eksamen og derved ændre sit snit. (hvis man ikke allerede har været oppe i det) Min studievejleder har sagt dette og en ven har gjort det. Så hvad snakker i om?


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. juni 2012 af Anxyous (Slettet)

#4:

Når dit eksamensbevis er lukket, kan du ikke ændre dit snit. Hvis du har afsluttet kemi B med et 4-tal, kan du godt supplere, så du efterfølgende får et 12-tal i kemi A, men det vil ikke ændre på dit snit.


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. juni 2012 af 123434

1# Var det en mulighed, at du startede forfra på hf? Så er du færdig om 2 år.


Brugbart svar (2)

Svar #7
05. juni 2012 af ThymsB (Slettet)

Nu kan jeg jo af gode grunde ikke vide hvilke fag, det drejer sig om, men det vil efter al sandsynlighed være muligt som valgfag at tage fagene på højere niveau - og derved kan du erstatte din C-niveau karakter med den fra B-niveau. 

Hvis dette ikke kan lade sig gøre skemamæssigt, kan du tage faget (på B-niveau) på et lokalt VUC gennem HF. Tjek evt. flex.undervisning hvis du ikke kan få de ttil at hænge sammen.

Jeg vil dog råde dig til at regne lidt på det inden du bruger alt for meget energi på 2 ekstra fag. Alt efter hvilket videregående studie du stiler efter, er det ikke sikkert, at det kan betale sig i sidste ende. 

/Thomas


Skriv et svar til: Tage 1.g om

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.