Fysik

bernoullis trykligning forkort

31. maj 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

der antages at Pb =2*Pa, og Vb=1/2*Va

skal vise at Pa = (3*ρ*Va2) / 8 ?

 

vil benyttebernoullis trykligning: ΔP=1/2*ρ*ΔV2

men så ser den så sådan her ud:

 

(Pa-Pb)= 1/2*ρ*(Va2-Vb2) så ville jeg indsætte det jeg ved:

(Pa-2*Pa)=1/2*ρ*(1/2Va2-Va2) hvordan får jeg denne forkortet til det jeg skal finde frem til.?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2012 af jnl123

 

(Pb-Pa)= 1/2*ρ*(Vb-Va)2

(2*Pa - Pa) = 1/2*ρ*(1/2*Va-Va)2

Pa = (ρ*Va2) / 8

 

jeg kan ikke gennemskue hvor 3-tallet skal komme fra?


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2012 af jnl123

okay sådan her :

(2*Pa - Pa) = 1/2*ρ*((Va)2-(1/2Va)2)

Pa = (3*ρ*Va2) / 8

 

Fordi 2*Pa - Pa = 1*Pa    og    ((Va)2-(1/2Va)2) = 3/4*Va2

 

 


Svar #3
31. maj 2012 af ansigtet (Slettet)

men hvor kommer 3-tallet fra ?


Svar #4
31. maj 2012 af ansigtet (Slettet)

okey tusinde tak nu kan jeg godt se hvad du mener :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2012 af jnl123

 

(1/2Va)2 = 1/4Va2

Det trækkes fra Va2, og så bliver det 3/4Va2  :)

 

(1*x - 1/4*x = 3/4*x)


Svar #6
31. maj 2012 af ansigtet (Slettet)

#5 :) hehe


Skriv et svar til: bernoullis trykligning forkort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.