Matematik

f (x) = 2ln(x) + 5x3.

02. juni 2012 af cecilielow (Slettet) - Niveau: A-niveau

f (x) = 2ln(x) + 5x3.
Bestem f′(2)

 

 

hvordam gør jeg? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2012 af jnl123

først kan du differentiere f(x) ledvis. Altså først differentiere 2*ln(x) og bagefter differentiere 5x3 og så lægge dem sammen. Så har du f'(x) og så indsætter du bare 2 på x's plads

 

Står der 5x3 eller 5x*3 ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

Benyt (ln(x))' = 1/x og (xa)' = a·xa-1

Når du har fundet f'(x), indsættes blot 2 på x's plads.
 


Svar #3
02. juni 2012 af cecilielow (Slettet)

hov der står 5x^3 :)

ln(x) bliver til 1/x

 

men når der står 2*ln(X) bliver det så 2/x ?

 

5x^3 går hen og bliver til 15X^2

 

 

sætter jeg dette sammen bliver det så

2/x + 15x^2 ? :)

 

og så sætter jeg 2 ind på x´s plads

 

2/2 + 15*2^2 og, får f af 2 ? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2012 af jnl123

lige præcis :)

 

f'(x) = 2/x + 15*x^2

f'(2) = 61


Skriv et svar til: f (x) = 2ln(x) + 5x3.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.