Matematik

Simpel mat... -()

02. juni 2012 af kla08 (Slettet)

jeg har udtrykket 

b = -(2-i)

er -b = 2+i 

eller 

2-i ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2012 af jnl123

b = -1*(2-i) = -2 +i

-b = 2-i


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er   -b = 2-i .

-b = -(-(2-i)) = (-1)·(-1)·(2-i) = 2-i


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. juni 2012 af studienord (Slettet)

har du ikke 2 ukendte? b og i? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der indgår to størrelser b og i , ja. Spørgsmålet gik på at reducere udtrykket.


Svar #5
02. juni 2012 af kla08 (Slettet)

i er imaginær... b er konstant. men ja det var at reducere det. jeg kan ikke få mit spørgsmål til at passe som det læreren får.

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. juni 2012 af jnl123

kan du skrive hele udtrykket op? så kan vi måske hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. juni 2012 af studienord (Slettet)

#4 :

Spørgmålet var forståeligt. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg synes også, at trådstarters spørgsmål var forståeligt.


Svar #9
02. juni 2012 af kla08 (Slettet)

det er at løse denne anden gradsligning

z2-(2-i)z=-2-2i

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
02. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Så er det helt korrekt, at -b = 2-i   i forbindelse med beregning af diskriminanten.


Brugbart svar (1)

Svar #11
02. juni 2012 af jnl123

 

z2 - (2-i)z +(2+2i) = 0

 

D = (-(2-i))2 - 4*1*(2+2i)

w02 = D

z = ((2-i) ± w0) / 2


Svar #12
02. juni 2012 af kla08 (Slettet)

-b bruges når jeg skal beregne rødderne

z = -b +/- sqrt(d) / 2a 

men jeg får bare et andet d end læreren og det gør at jeg får et andet resultat.


Brugbart svar (1)

Svar #13
02. juni 2012 af jnl123

jeg får:

D = -5 -12i

og:

z = i    og     z = 2 - 2i


Brugbart svar (1)

Svar #14
02. juni 2012 af jnl123

husker du at i*i = -1 ?   (det er som regel den...)


Svar #15
02. juni 2012 af kla08 (Slettet)

jeg får z = 2-2i og z = 2i 

 


Svar #16
02. juni 2012 af kla08 (Slettet)

hvordan ser udregningen ud for dine rødder? 


Brugbart svar (1)

Svar #17
02. juni 2012 af jnl123

√D = 2 - 3i

og så er det:

z = ((2-i) - (2-3i)) / 2

z = (2-i -2 +3i) /2

z = 2i/2

z = i


Svar #18
02. juni 2012 af kla08 (Slettet)

Jeg får det samme som dig nu, havde et fortegnsfejl i mine udregninger. 


Skriv et svar til: Simpel mat... -()

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.