Matematik

Regler for differentiering

05. juni 2012 af katarineantwerug (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogle der kan skrive de forskellige regneregler for differentiering?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2012 af PeterValberg

Den vigtigste regel, som du bør kunne "på rygraden":

eksempel:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Måske tænkes der også på de grundlæggende regneregler:

(f(x) + g(x))' = f '(x) + g'(x)     (differentiation af en sum)

(c·f(x))' = c·f '(x)      (differentiation af en funktion ganget med en konstant)

(f(x)·g(x))' = f '(x)·g(x) + f(x)·g'(x)      (differentiation af et produkt)

(f(x) / g(x))' = (f '(x)·g(x) - f(x)·g'(x)) / g(x)2     (differentiation af en kvotient)

(f(g(x))' = f '(g(x)) · g'(x)       (differentiation af en sammensat funktion)

Endvidere bør man kende differentiationsreglerne

(ex)' = ex   

(ln(x))' = 1/x

(cos(x))' = -sin(x)

(sin(x))' = cos(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2012 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:dif_int_tabel.doc

Skriv et svar til: Regler for differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.