Matematik

Vis at tangenten har ligningen

05. juni 2012 af ilubabs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal man vise dette;

y = f'(x0) · (x-x0) + f(x0)

Jeg vil jo bare sige at f'(x0) = a og at f(x0) er y, men kan man bevise det på nogen måde
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2012 af NejTilSvampe

Der skal per definition gælde at tangenten og f(x) går igennem (x0,f(x0))

Som du selv påpeger gælder der at 

a = f'(x0)

Ud fra de oplysninger kan vi afgøre at 

f(x0) = f'(x0)*x0 + b <=> b = f(x0) - f'(x0)*x0

Indsæt det i  y = ax + b   og du får :

y = f'(x0)*x + f(x0) - f'(x0)*x0 

sæt f'(x0) uden  for en parentes og du får udtrykket givet i #0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2012 af Andreww (Slettet)

For en lineær funktion (en tangent er lineær), gælder at a=y2-y1/x2-x1

a=f'(x0)

y2=y

y1=f(x0)

x2=x

x1=x0

 

f'(x0)=y-f(x0)/x0-x


Svar #3
05. juni 2012 af ilubabs (Slettet)

tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Vis at tangenten har ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.