Matematik

dobbeltlogaritmisk papir,

06. juni 2012 af sissasine (Slettet)

hej derinde en "gammel mor der prøver at lære og forstå...

hvorfor bruges dobbeltlogaritmisk papir, til potensudvikling, ved at potensudviklingen på dette papir vil give en ret linie

men hvorfor????  og hvordan ville det se ud hvis man kan i enkeltlogaritmisk papir

en der på jævnt dansk forklare det med dobbeltlogaritmisk papir..hvordan det er indelt..hvorfor  på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2012 af mathon

en ret linje er den nemmest mulige graf,
da du kun behøver to punkter til at bestemme den

       af
                                              y = b·xa      x>0
har du ved
logaritmering
                                             log(y) = log(b·xa)

                                             log(y) = log(b) +log(xa) = log(b) + a·log(x)

                                             log(y) = a·log(x) + log(b)
som når
begge akser
er logaritmiske
giver
                                             Y = a·X + B

 

en potensudvikling i
et enkeltlogaritmisk
koordinatsystem
har ingen relevans

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2012 af mathon

en ret linje er den nemmest mulige graf,
da du kun behøver to punkter til at bestemme den

       af
                                              y = b·ax      a,b>0
har du ved
logaritmering
                                             log(y) = log(b·ax)

                                             log(y) = log(b) + log(ax) = log(b) + x·log(a)

                                             log(y) = log(a)x + log(b)
som når
1.-aksen er
ækvidistant
og
2.-aksen er
logaritmisk
giver
                                             Y = A·x + B


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2012 af mathon

således er
                                    en potensiel udvikling bekvemt afbildet i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem

                                    en eksponentiel udvikling bekvemt afbildet i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem


 


Svar #4
06. juni 2012 af sissasine (Slettet)

:) .:) tusind tak ... så begynder det at få en mening 

 


Skriv et svar til: dobbeltlogaritmisk papir,

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.