Matematik

løsning af svær ligning

30. august 2005 af andreasc (Slettet)
Ved ik om jeg har gjort det rigtigt.

opgaven lyder således:

løs ligningen:
(3over 0)prik(2 over x)= 6 med hensyn til x

illustrer derefter ligningens løsning ved hjælp af sted vektor.

6 = a1*b1 + a2*b2 <=>
6 = 3*2 + 0*x <=>
6-6 = 0x
0 = 0x ? hvad gør jeg her fra og er det rigtigt hvad jeg har gjort... forstår det ik.. x = {r}?

håber på svar

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Det er ganske svært at forstå hvad du mener, når du bruger sådan en underlig notation; prøv at skriv det "normalt", så kan jeg formodentlig hjælpe dig.

Svar #2
30. august 2005 af andreasc (Slettet)

okay prøver. vi har at gøre med vektorregning. jeg skal løse ligningen:
(3 ovenpå 0) prik(Siger man i vektorregning) 2 ovenpå x er lig med 6

3 0
0 prik 6 = 6 løs ligningen

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2005 af Swamb (Slettet)

jeg går ud fra at hvis der står 0X må det betyder at der ikke er nogen X så må 0X = 0 vel være rigtigt...?!

Svar #4
30. august 2005 af andreasc (Slettet)

hvordan kan jeg så lave næste spørgsmål ?

illustrer derefter ligningens løsning ved hjælp af stedvektor.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

Ligemeget hvilket tal du sætter ind på x's plads, vil prikproduktet blive 6.

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2005 af Epsilon (Slettet)

Hvis ellers jeg har begrebet, hvad sagen drejer sig om, så må der være givet to vektorer i planen;

a = (3,0)
b = (2,x)

og man bliver bedt om at løse ligningen

a*b = 6

med hensyn til x. Denne er imidlertid opfyldt for ethvert reelt tal, x.

Men hvad meningen dernæst er med at illustrere løsningen ved hjælp af en stedvektor, står foreløbigt uforklaret hen. En stedvektor for hvilket punkt? Er det tanken, at det er for punktet (2,x)? I så fald er stedvektoren en parameterfremstilling for den lodrette linje x = 2;

(x,y) = (2,0) + t(0,1), t E R

Dette er dog rent gætteri.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Godt at det ikke kun er mig, der ikke er med.

Svar #8
30. august 2005 af andreasc (Slettet)

hmm.. jeg kan ikk rigtigt forklare det bedre end at vi har gøre med vektor2 regning og at opgaven bliver spurgt som skrevet ovenfor...

kan man ik bruge:

vektor AB = (b1 - a1)
(b2 - a2)

og lave et eller andet gejl

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. august 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#8: Jamen, der er stadig ingen af os, der ved hvad opgaven går ud på, så det kan vi af gode grunde ikke fortælle dig.

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. august 2005 af Epsilon (Slettet)

#8: Det er uklogt at lave så forfærdelig meget gøgl, hvis ikke man er fuldstændig sikker på, hvad opgaven går ud på. Hvis du er enig i, at det er den i #6 angivne ligning, der er tale om, så er ethvert x E R løsning dertil.

Den gensidige tvivl går mestendels på det sidste spørgsmål, og medmindre der kommer yderligere oplysninger på bordet, kan jeg i hvert fald ikke assistere med andre tolkninger af nærværende opgave.

//Singularity

Skriv et svar til: løsning af svær ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.