Fysik

Rettelse af alle fysik opgaver

06. juni 2012 af MarkkLarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej ville hører om der en der vil være flink at rette mine fysik opgaver og hjælpe med at løse et par af dem.

 

Opgaver er vedhæftet :)

 

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Repetitionsopgaver.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

I opgaven med vippen har du ikke taget i betragtning, at personen starter med en fart på 10m/s i opadgående retning. Man skal først beregne hvor højt op personen kommer, og lægge den højdeforskel fra vippen til vippens højde over bassinets overflade. Svarene i 1., 2., og 3. er derfor alle forkerte. I 4. skal man beregne, hvor stor en mængde vand den frigivne kinetiske energi kunne opvarme til 100 C med efterfølgende fordampning.

5. Trykket skal angives med enhed. Foruden trykket fra vandmasserne er der et tryk fra atmosfæren ovenover bassinet. Hvor kommer faktoren 985 fra ?

6. Opdriften på svømmeren er lig med tyngden af den vandmængde, som svømmeren fortrænger. Beregn svømmerens rumfang ud fra svømmerens masse og massefylde, og beregn så tyngden af den mængde vand, som svømmeren fortrænger.

7. Man skal beregne, hvor meget kul, der skal benyttes. Dit svar har enhed af en energi. beregn, hvor meget energi, der skal benyttes, og benyt så brandværdien til at beregne kulmængdens masse.

8. Benyt, at V og P er uændrede.

10. M er gnidningskoefficienten, og m er taskens masse. (Det hedder en kraft).

11. F er kraften. Det af kraften F udførte arbejde over strækningen S er A = F·S .

12. Er hele opgaven formuleret? Man skal sikekrt bestemme de karakteristiske bølgelængder for rødt, gult og grønt lys, og i 13. skal man beregne de tilsvarende frekvenser.

 


Svar #2
06. juni 2012 af MarkkLarsen (Slettet)

Der er 2 opgaver jeg ikke har skrevet ind som er rigtige, til det med 10 m/s

(ved ikke om det ændre på resultaterne for (1-4

 

a) beregn hvor lang tid hun er i luften før hun begynder at falde nedad

Resultat = 1,018 s

 

 

b) beregn hvor højt hun kommer op i forhold ti lvippen før hun begynder at falde nedad

resultat = 5m

 

5. svømmerens densitet er på ,0985 g/cm^3   jeg har lavet det om til si enhed 985 kg/m^3 ??

 

6-8, tak prøver at løse dem

 

9-13 nogen forslag til hvordan de kan løses ?

 

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

1-4. Genlæs forklaringen i #1.

5. Svømmerens densitet har ikke noget at gøre med det tryk, svømmeren er udsat for.


Svar #4
06. juni 2012 af MarkkLarsen (Slettet)

1-4. Det er også det jeg gør? Da jeg flytter 5 tallet for at isolere t bliver det til dividere?

 

5. Hvilket densitet skal jeg så bruge?

 

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man beregner først, hvor højt op fra vippen, svømmeren kommer

gt = v0 ⇒ sop = (1/2)·g·t2 = (1/2)·g·(v0/g)2 = (1/2)v02/g = 5,09m

Hastigheden ved bassinets overflade findes da af

v = [ 2·(5,09m+5,0m)g ]1/2 = 14,08m/s

5. Man skal benytte vands densitet.


Svar #6
06. juni 2012 af MarkkLarsen (Slettet)

Tusind tak ! :)

 

Vender nok tilbage i morgen når jeg har regnet alt om og spørg om det er rigtigt hvis det er i orden :P


Skriv et svar til: Rettelse af alle fysik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.