Kemi

Densitet

06. juni 2012 af maria198 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan ikke komme frem til det rigtige resultat - HJÆLP!

Beregn densiteten for grundstoffet xenon ved 20,0oC og 1.00 atm

 

Jeg tror at min fejl ligger i at jeg stiller det forkert op..

Nogen der kan hjælpe med opstillingen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2012 af peter lind

Du skal bruge ligningen for den ideale gas. P*V = n*R*T. Ved at sætte n = 1 har du massen af gassen og rumfanget kan beregnes af formlen


Svar #2
06. juni 2012 af maria198 (Slettet)

Hvordan kan mol(n) sættes til 1 - Når den ikke er oplyst?

Er det bare noget man gør, når man ikke har et tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2012 af peter lind

Du kan også sætte den til noget andet, hvis du har lyst. Det væsentlige er at når du har antal mol har du også massen. Det er bare nemmere at sætte den til 1, så har du ikke flere tal at bekymre dig om


Svar #4
07. juni 2012 af maria198 (Slettet)

Hmmm .. Jeg fatter det ikke.

Kan du hjælpe mig med at sætte det op?

Lige meget hvordan jeg prøvet at udregne det, får jeg facit 0,027 M

Facit skal være 0,692 ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2012 af peter lind

Jeg kan altså ikke huske molekylmassen for xenon. Den må du slå op. Molekylmassen angiver hvor mange gram, der er i et mol, så med n = 1 kender du massen.Af formlen i #1 og data fra opgaven kan du beregne rumfanget. Det rumfang dividerer du op i massen og du har massefylden.


Svar #6
07. juni 2012 af maria198 (Slettet)

Xenon 131,3 u

m = M x n = 131,3 x 1 mol = 131,3 g.

Det kan vel ikke passe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. juni 2012 af peter lind

Jeg har altså ikke det tal; men hvorfor skulle det ikke passe ?


Svar #8
07. juni 2012 af maria198 (Slettet)

Når jeg sætter mol til 1

Bliver m = 131,3 g

Nu får jeg densiteten til 5,4 - Hvilket stadig ikke passer..


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. juni 2012 af peter lind

Har du brugt de rigtige enheder ? Se hvilken enheder du har slået R op i og se om det passer til dine data. Iøvrigt mangler du også enheder på dit resultat i #8


Skriv et svar til: Densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.