Matematik

Løsning af andengradsligning ved brug af kvadratsætning

07. juni 2012 af charlie111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej til jer alle :)

 

Jeg er stillet overfor en opgave hvor jeg skal: "Vis hvorledes man kan løse andengradsligninger ved brug af kvadratsætnigner". 

Hvordan gør man det?   F.eks. : 

 

9x^2+3x+6=0 ............... jeg ved ikke hvordan, jeg gætter mig bare frem og derfor er det sikkert også forkert at jeg har fået det til:        3x(x+3)

 

På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2012 af Andreww (Slettet)

Er det en ligning du selv har fundet på ? 1) Den har ingen løsning. 2) Din kvadratkomplettering er forkert.

Er der ikke et eksempel i opgaveformuleringen ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2012 af mette48 (Slettet)

3x2 - 9x -12 = 0        dividerer med 3

x2-3x-4=0                  lægger 4 til

x2-3x=4                     tilpasser til kvadrat  på venstre side        (a-b)2=a2-2ab+b2

x2-2*1,5x=4              det tredie led mangler 1,52 lægges til

x2- 2*1,5x + 1,52=4+1,52                 omskriver til kvadrat

(x-1,5)2 = 4+2,25 = 6,25

x-1,5 = ±√6,25

x-1,5=± 2,5                  lægger 1,5 til

x= 1,5±2,5

x=4 v x=-1


Skriv et svar til: Løsning af andengradsligning ved brug af kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.