Matematik

Differentiering af f(x) = 2x - 5

08. juni 2012 af sifsmit (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har forsøgt at differentiere f(x) = 2x - 5:

f(x) = 2x – 5
her gælder det at hvis f(x)=k, så er f’(x) = 0
fordi grafen til en konstant er en lige linje – og derfor er hældningen 0
så -5 forsvinder
f’(x) = 2 * 1x1-1
f’(x) = 2 * x0
her gælder det at alt opløftet i 0 giver 1, så
f’(x) = 2 * 1 = 2

Er det rigtig gjort?

Tak på forhånd

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2012 af nielsenHTX

ja f '(x)=2

(xn)'=nxn-1   kan også bruges på et konstant led idet

f(x)=2x-5x0


Svar #2
08. juni 2012 af sifsmit (Slettet)

Okay, tak!


Skriv et svar til: Differentiering af f(x) = 2x - 5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.