Matematik

Et overvejende spørgsmål

08. juni 2012 af Bladlus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, i forbindelse med a bestemme vinkler i en retvinklet trekant, hvorfor er det så at man f.eks. skriver cos^-1

Er der nogen der kan forklare hvorfor man gør det? - Det kunne jeg godt tænke mig at vide :)

Tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2012 af mathon

      det er en standardiseret måde at angive inversfunktionen på

                               inversfunktionen til f(x) er f -1(x)

og dermed
                               inversfunktionen til cos(x) er cos-1(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2012 af SuneChr

Det er ikke kun i retvinklede trekanter, der gælder

y =  cos x         ⇒        x  =  cos-1 y


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2012 af jnl123

Det er hvis man f.eks. isolerer vinklen A i sætningen:

 

cos(A) = b/c           (så tager man cos^(-1) på begge sider)

A = cos^(-1) (b/c)

 

cos^(-1) er den inverse til cos


Svar #4
08. juni 2012 af Bladlus (Slettet)

Okay hvis man så tager udgangspunkt i ligningen cos(A)=b/c så for at isolerer A skal man tage den omvendte funktion  til cos, som er cos`-1. 

Er det korrekt?


Svar #5
08. juni 2012 af Bladlus (Slettet)

#4 cos^-1


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2012 af SuneChr

Skrivemåden f -1 skyldes, at der bliver orden i de løftede indeks,    f = f    og    f - 1

Vi har, at  f -1( f 1)  er den identiske afbildning.


Skriv et svar til: Et overvejende spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.