Matematik

isoler x i to lineære funktioner

08. juni 2012 af Flade (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave.

jeg har to funktioner der beskriver lønforholdet for to personer.

jeg skal finde ud af hvornår de tjener det samme.

er det ikke noget med at stille de to funktioner lig hinnanden og så isolere x?

hvis det er det hvordan gør man så det?

 

A) 0.17*x+15600=y

B) 0.3*x=y

her strander jeg....

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2012 af mathon

A)
                                        x = (y - 15600) / 0.17

B)
                                        x = 0,3 / y                    y ≠0


Svar #2
08. juni 2012 af Flade (Slettet)

nej det fanger jeg ikke hvornår er de så lig hinnanden?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2012 af mathon

 

                      0.17·x+15600 = 0.3·x

                      (0,30 - 0,17)x = 15600

                      x = 15600 / (0,30 - 0,17)


Svar #4
08. juni 2012 af Flade (Slettet)

nå ja nu ser jeg det. tak

 


Skriv et svar til: isoler x i to lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.