Matematik
en lille let en om vektore igen
31. august 2005 af
ras2 (Slettet)
om vektorene a` og b` er opgivet at
længden a vektore a /a´/=3
b`= 2a`-3a` (3a`=tværvektor)
Bestem a`*b`, og a`*b`(b`er en tværvektor
og bestem b`^2 ( er en tværvektor)
hvordan kan det regnes ud?
længden a vektore a /a´/=3
b`= 2a`-3a` (3a`=tværvektor)
Bestem a`*b`, og a`*b`(b`er en tværvektor
og bestem b`^2 ( er en tværvektor)
hvordan kan det regnes ud?
Svar #1
31. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
Skalarprodukt er uafhængigt af det valgte koordinatsystem, så vi kan tillade os at give vektor a koordinaterne [3,0]. Da du kender "opskriften" på b, kan du nu også finde dens koordinater, og ligeledes koordinaterne til b-hat. Så burde det ikke være svært at regne skalarproduktet ud.
Svar #3
31. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
vekt-a = [3,0]
a-hat = [0,3]
vekt-b = 2a - 3a_hat = 2*[3,0] - 3[0,3] = [6,-9]
Så har du både a og b...
a-hat = [0,3]
vekt-b = 2a - 3a_hat = 2*[3,0] - 3[0,3] = [6,-9]
Så har du både a og b...
Svar #4
31. august 2005 af Epsilon (Slettet)
Lad mig genskrive opgaven således som jeg tror, at den skal opfattes;
" Om vektorerne a og b er opgivet, at
|a| = 3 og b = 2a - 3â
Bestem a*b og a*b'
(her betegner b' tværvektoren til b).
Bestem (b')^2 "
Ret de relevante steder, hvis der er fejl i forhold til den egentlige opgavetekst. Der er lidt uklarhed om notationen i det første indlæg; blandt andet bliver man i det første spørgsmål bedt om at bestemme det samme skalarprodukt to gange, hvilket selvsagt er formålsløst.
//Epsilon
" Om vektorerne a og b er opgivet, at
|a| = 3 og b = 2a - 3â
Bestem a*b og a*b'
(her betegner b' tværvektoren til b).
Bestem (b')^2 "
Ret de relevante steder, hvis der er fejl i forhold til den egentlige opgavetekst. Der er lidt uklarhed om notationen i det første indlæg; blandt andet bliver man i det første spørgsmål bedt om at bestemme det samme skalarprodukt to gange, hvilket selvsagt er formålsløst.
//Epsilon
Skriv et svar til: en lille let en om vektore igen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
