Matematik

Hjælp til udregning

09. juni 2012 af nejvelda - Niveau: 10. klasse

Hvis jeg sætter 300 kr. ind i banken til 6% p.a., hvor mange år går der så, inden jeg har 3000 kr.?

n = log(kn/k)/ln(1+x) <=> n = log(3000/300)/ln(1+0,06) <=> 2,302/0,058 = 39,5

Er det rigtig regnet ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2012 af linezzdk (Slettet)

Ja, 39,517


Svar #2
09. juni 2012 af nejvelda

Mange tak! Det var meget vigtig for mig nemlig :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2012 af linezzdk (Slettet)

Det er i orden :)

 

Jeg har lavet en udregningsmaskine på excel... Skal jeg sende den til dig på mail?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er rigtigt regnet ud, men ikke skrevet rigtigt op, da der er blandet log() og ln() sammen. Det korrekte udtryk er

n = log(3000/300) / log(1,06) = 1 / log(1,06) = ln(3000/300) / ln(1,06) = ln(10) / ln(1,06) = 39,517


Svar #5
09. juni 2012 af nejvelda

#4 min fejl.. fordi jeg plejer at skrive ln, men på min lommeregner er det log  :D


Svar #6
09. juni 2012 af nejvelda

#3 Det ville være dejligt. Må du meget gerne ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2012 af linezzdk (Slettet)

Her er min hjemmelavede regnemaskine...

Skriv gerne på min mail: [email protected] om den har hjulpet dig...


Svar #8
09. juni 2012 af nejvelda

Jeg har godt nok sendt svaret til din e-mail adresse, men siger det også lige her:

Den er bare super perfekt!! Rigtig brugbar ;)


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juni 2012 af linezzdk (Slettet)

Tak tak :)

 


Skriv et svar til: Hjælp til udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.