Matematik

Hjælp til 2. ordens differentialligning.

10. juni 2012 af Johan193 (Slettet)

Angiv den fuldstændige løsning til differentialligningen y''=-4y.

Hvad gør jeg her? differentierer 2 gange?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej. Man skal finde de funktioner, der differentieret to gange er lig med -4 gange den oprindelige funktion. Benyt her, at

(sin(cx))'' = -c2·sin(cx) ,  og at

(cos(cx))'' = -c2·cos(cx)


Svar #2
10. juni 2012 af Johan193 (Slettet)

Okay, forstår ikke hvor sin og cos kommer ind. har prøvet selv og fik

y''=-4y

y'=-2y2

y=-2/3 y3


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kan ikke integrere på den måde. Der står ikke y'' = -4x , men y'' = -4y . En løsningsfunktion y(x) til differentialligningen

y''(x) = -4·y(x)

skal opfylde, at når man differentierer funktionen to gange får man den oprindelige funktion ganget med -4.

De trigonometriske funktioner sin(cx) og cos(cx) er to funktioner, der med en passende værdi af c opfylder denne differentialligning. Enhver linearkombination af disse to funktioner vil også være en løsning til differentialligningen, så den fuldstændige løsning til differentialligningen kan skrives på formen

y(x) = A·cos(cx) + B·sin(cx)

hvor A og B er arbitrære konstanter, og c skal bestemmes, så løsningen passer til den givne differentialligning.


Svar #4
10. juni 2012 af Johan193 (Slettet)

OK, takker mange gange!

 


Skriv et svar til: Hjælp til 2. ordens differentialligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.