Matematik

Matematik færdighed

10. juni 2012 af mikkeljense (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har lige et per spørgsmål, som jeg ikke kan huske hvordan man regner:

1: Tabel for punkter på linjen L: x = -2, y = 1. x = 1, y = 2,5. x = 3, y = 3.

ligningen for linjen l er: y = ???????????????????

 

2: reducer udtrykene: a i 2 * a i 5 : a i 3

#: reducer: 2a - 3b + 2(a + b) mit gæt er = 4a - 5b???????

 

3: Løs ligningen: 3x : 5 = 15

 

4: 3:4 * 2

 

hvordan, hvorfor ???

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2012 af YesMe (Slettet)

Du har tre punkter. Du kan nøjes med 2 punkter til at bestemme en hældning, hvorefter du indsætter udtrykket a i y = ax + b. Resten finder du selv ud af.

Benyt, at an·am = an+m , og at an/am = an-m

Du har gættet reduceringen forkert.

Hvis du skal løse ligningen, skal du blot tænke over hvordan du skal isolere x'et.

Hvad mener du med "hvorfor"? Vil du gerne forstå matematik eller hvad?


Svar #2
10. juni 2012 af mikkeljense (Slettet)

Vil bare forstå hvordan man reducere det udtryk, og hvordan man regner ligningen ud?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2012 af YesMe (Slettet)

2a - 3b + 2(a + b) = 2a - 3b + 2a + 2b = 4a - b


Skriv et svar til: Matematik færdighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.