Matematik

naturlige eksponentialfunktion og eksponentialfunktionen - HJÆLP!

11. juni 2012 af carolinejensen2 (Slettet)

Hej
Skal til matematik eksamen og er i tvivl om dette
Kan i forklare mig hvad sammenhængen mellem f(x)=b*a^x og f(x)=b*e^kx er? 
Det er den eksponentielle udvikling og naturlige eksponential.... vi snakker om ikke?? :-)
Jeg er nemlig lidt i tvivl om forskellen på udviklinger, -funktioner osv. osv.

ÅÅH hvor ville jeg dog blive glad, hvis et klogt hoved kunne hjælpe mig!!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2012 af SuneChr

f er eksponentialfunktionen, ja.

Tag  ln  på begge sider af hver af de to udtryk. Du vil da overbevise dig om at  k = ln a

Man husker, at   ln e = 1


Svar #2
11. juni 2012 af carolinejensen2 (Slettet)

Jamen er det sammenhængen? Hvad skal jeg sige til den mundtlige eksamen, når de spørger om sammenhængen? Undskyld, men jeg er ret så lost på dette område! :(


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. juni 2012 af SuneChr

De to udtryk for f i  # 0 er identiske, hvis  k = ln a .  Ved at bruge logaritmereglerne for produkt og potens har vi

ln f(x)  =  ln b + x·ln a            og                  ln f(x)  =  ln b  + (k·x)·ln e 

og da  ln e = 1  ses det, at   k = ln a


Skriv et svar til: naturlige eksponentialfunktion og eksponentialfunktionen - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.