Matematik

Lave ligning udfra spørgsmål

12. juni 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle studerende. 

Jeg er igang med at repetere 1.g pensum i mat A, og der var lige et spørgsmål jeg faldt over. 

 

På posthuset købes for i alt 455 kr lige mange 7-kr frimærker og 6-kr. frimærker. Hvor mange frimærker blev der købt? 

 

Hvordan skal man lave sådan et spørgsmål om til ligning? det har jeg glemt. Håber nogle venlige sjæle vil hjælpe. 

 

På forhånd tak :) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2012 af hesch (Slettet)

Der er købt lige mange 6kr's og 7kr's frimærker. Et frimærke af hver koster 6+7 kr = 13kr. Der er altså købt 455/13 "par" frimærker = 35 stk 6kr og 35 stk 7kr.

Og ligningen:

N6 * 6 + N7 * 7 = 455,   N6 = N7   ⇒

N6 * 6 + N6 * 7 = 455  ⇒

N6 * 13 = 455  ⇒

N6 = 35   ⇒  N7 = 35


Svar #2
12. juni 2012 af Star04 (Slettet)

Tak skal du have. Men hvad står N for? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2012 af mette48 (Slettet)

N er antallet af frimærker


Skriv et svar til: Lave ligning udfra spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.