Dansk

Reportage om forurening - Nogen som vil hjælpe?

12. juni 2012 af Selina1997 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

 

Jeg har lavet en reportage, men jeg syntes lige det mangler det sidste. Min lærre elsker "guf" ord, altså ord som man normalt ikke bruger og som er lidt anderledes, og det er jeg ikke så god til.. Hvis du har nogle gode ord til min reportage omkring forurening vil jeg rigtig gerne høre dem. Så skriv endelig hvis du har noget rettelser eller gode råd til min reportage. 

 

 Forurening

Mange forskere prøver at finde løsninger på en bedre, og mere miljø venlig verden. Dette gør de på forskellige måder bla. miljøorganisationer, reklamer, foredrag og folders.
 

En masse marker kommer til syne, store hvide heste agtige væsner med store sorte pletter tripper rundt i indhegninger, på det friske grønne græs. En duft af græs og frisk luft trænger ind i min næse. En mand viser sig i døråbningen til stalden.

Ifølge landmanden Martin Jørgensen er forurening af vores miljø uacceptabel, og han vil gøre noget ved det. Han giver allerede et bidrag hver måned til firmaet Greenpeace. Hvilket han også opfordrer andre til at gøre. Martin fortæller at han selv kun gøder med naturlig gødning, hvor ingen pesticider er tilsat.

Forurening kan være mange ting, blandt andet luft forurening, forurening af grundvand, og forurening af drivgasser. Man siger at jorden en dag vil gå under pga. for meget forurening og skade for miljøet, hvis problemet bliver ved.

Rusland, Kina og Indien er de lande som ligger højst på listen over de mest forurenet lande. Blandt andet er Kina meget negative over for miljø ændringer. Til klimatopmøderne bakker de altid ud af miljø ændringer.

Vores verden bliver mere og mere forurenet, dette skyldes blandt andet alt det vi smider i naturen. Rigtig mange mennesker smider affald omkring i naturen, for en aluminiumsdåse tager det 10-500 år før den er opløst og forsvundet af sig selv og en glasflaske 4.000 til en 1 million år. Sådan lyder det fra Miljø forsker Sten Rasmussen.

Mange forskere har forudsagt hvornår jorden går under, fx d. 21 december 2012, 6 september 1994, 21 maj 2012 osv. Mange mener at det er pga. et dårligt miljø og for meget forurening. Det år hvor forureningen af miljøet har været værst er i år 2012 fortæller Sten Rasmussen.

Hovedkontoret ser stort ud, en grå bygning med få vinduer. Masser af  grønt græs ligger omkring bygningen. En plakat med teksten ”GreenPeace” dominere bygningen. Greenpeace er en hjælpefond med mange frivillige som holder foredrag om emner omkring forurening af vores miljø. Man kan støtte op om Greenpeace ved at give et penge beløb som bidrag. Sådan lyder det fra Kathrine Stenberg som arbejder i  Greenpeace og er en af de frivillige som holder foredrag forskellige steder.

Rent vand er et stort problem for mange lande, bla Kina og Afrika. 70 % af Kinas floder, søer og vandreserver er påvirkede af vandforurening. Hver fjerde kineser har ikke adgang til rent drikkevand. Shanghai’s 20 millioner indbyggere er afhængige af Yangtze-floden som kilde til rent drikkevand. Hvert eneste år bliver der dumpet omkring 30 milliarder tons spildevand i floden. 20% til 30% af Kinas vandforurening skyldes industriel produktion af eksportvarer dette fortæller miljø forsker Sten Rasmussen.


Skriv et svar til: Reportage om forurening - Nogen som vil hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.