Matematik

Potens- eller potensielle funktioner

12. juni 2012 af CecilieSa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med at forberede nogle dispositioner til matematik mundltig og noget i bogen forvirrede mig.

Eksamensspørgsmålet jeg arbejder med er "Potensfunktioners egenskaber + hvordan differentiere en potensfunktion" Skal jeg da tage utganspunkt i y= b * x^a (potensvækst) eller y= x^a ? Bogen bruger begreberne potensfunktioner og potensielle funktioner om hinanden. Hvad synes i?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

Umiddelbart ville jeg tage udgangspunkt i f(x) = b·x, da dét er B-niveaupensum. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2012 af Singlefyren (Slettet)

Du skal nok kende egenskaber ved y=b*xa  , f.eks at den skærer y-aksen i værdien b.

Mht. differentiering skal du vel vide at f.eks. 5x3  giver differentieret 5*3x2


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2012 af Singlefyren (Slettet)

....Rettelse.... den skærer ikke y-aksen i b. Den går gennem punkterne (0,0) og (1, b).


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2012 af Tyrael (Slettet)

Rettelse til #1

f(x) = b·xa, Dm(f) = R+ hvor a og b > 0 er tal. 


Skriv et svar til: Potens- eller potensielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.