Fysik
3-alfa proces og Q-værdi
01. september 2005 af
Anna18 (Slettet)
Hej
Opskriv reaktionsskemaerne for hvert trin i 3-alfa provessen:
He-4 + He-4 --> Be-8 + y(gamma)
Be-8 + He-4 --> C-12
Er det korrekt?
Mit egentlige problem med denne opgave er næste spørgsmål:
Beregn Q-værdien for en 3-alfa proces.
Her er jeg i tvivl om, om jeg skal regne Q-værdien for begge reaktioner eller om jeg skal lave det til en samlet reaktion.
Og i så fald hvordan denne samlede reaktion ser ud.
Kan dette passe:
He-4 + He-4 + He-4 ---> 12-C + y(gamma)
Mvh. Anna
Opskriv reaktionsskemaerne for hvert trin i 3-alfa provessen:
He-4 + He-4 --> Be-8 + y(gamma)
Be-8 + He-4 --> C-12
Er det korrekt?
Mit egentlige problem med denne opgave er næste spørgsmål:
Beregn Q-værdien for en 3-alfa proces.
Her er jeg i tvivl om, om jeg skal regne Q-værdien for begge reaktioner eller om jeg skal lave det til en samlet reaktion.
Og i så fald hvordan denne samlede reaktion ser ud.
Kan dette passe:
He-4 + He-4 + He-4 ---> 12-C + y(gamma)
Mvh. Anna
Svar #1
01. september 2005 af QaZZaQ
Det kan godt passe, da det er rigtigt.
tjek:
http://www2001119.thinkquest.dk/servlets/sen_triple-processen.xml
for yderligere bekræftelse
tjek:
http://www2001119.thinkquest.dk/servlets/sen_triple-processen.xml
for yderligere bekræftelse
Svar #2
05. september 2005 af Anna18 (Slettet)
Er min udregning af Q-værdien for en 3-alfa proces korrekt?
(me=massen af en elektron)
m-før=3*(4,00260324 u -2me)=12,00780972 u - 6me
m-efter=92,1654 u - 6me
delta-m=80,15759028 u
Q=-80,15759028 u =931,5 MeV/u = 74666,795 MeV
(me=massen af en elektron)
m-før=3*(4,00260324 u -2me)=12,00780972 u - 6me
m-efter=92,1654 u - 6me
delta-m=80,15759028 u
Q=-80,15759028 u =931,5 MeV/u = 74666,795 MeV
Skriv et svar til: 3-alfa proces og Q-værdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
