Matematik

Forskriften på en regression, når man har flere punkter

12. juni 2012 af holmberg13 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

er der nogen der ved, hvordan man finder forskriften for en lineær-, eksponentiel eller potensregression, når man har flere punkter.

Det skal være manuelt.

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2012 af nielsenHTX

det gør man med mindste kvadraters metode du læse om den lineære her

http://www.math.ku.dk/famos/arkiv/10-1/node2.html

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2012 af OhFortuna (Slettet)

Hvis ln(y)=ax+b så er y=eax+b = eb eax = Ceax.

I sted for at tage yi som observationen, tager man ln(yi), dermed lin. regression, og ovenstående giver exponentiel regression.

Hvis du tager både ln(yi) og ln(xi) så får du en potensregression Y=AxB.


Skriv et svar til: Forskriften på en regression, når man har flere punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.