Studievejledning

Overvejer at søge på SDU

12. juni 2012 af mariefrankrig (Slettet)

Hej mennesker, 

 

Jeg overvejer at søge ind på SDU (erhvervsøkonomi og erhvervsjura), men som sagt tror jeg at jeg kun får et snit på ca. 4,6 eller 5. 

Jeg kan se at der ikke er adgangskvotient dér, men at specifikke fag skal være bestået. 

 

Er der egentlig en rig mulighed for at blive optaget eller er mine chancer meget små? 

 

Hvis jeg nu bliver optaget, er der så mulighed for at blive flyttet til CBS? 

 

Mit sidste spørgsmål er så: hvis jeg bliver optaget, er det så det værd at taget toget hver eneste dag til SDU fra København? 

 

 


Brugbart svar (3)

Svar #1
12. juni 2012 af Roman Garcia

Hvis du bliver optaget, vil der på et tidspunkt i din uddannelse være muligt at søge om at bliver overflyttet.

Om du kan blive overflyttet afhænger af, om uddannelserne på henholdsvis SDU og CBS er kombatible. Altså om det er ca. de samme fag, der undervises i. Derudover skal der selvfølgelig være plads på CBS, og du skal optages. I denne forbindelse mener jeg faktisk, at man også ser på gymnasiekaraktererne, hvis der er flere ansøgere, end ledige pladser.. Så du kan med sikkerhed søge om at blive overflyttet, men om du konkret kan blive overflyttet afhænger af den praksis, der er på det konkrete område.

Med hensyn til at du vil blive boende i København og læse i SDU, så vil jeg ikke anbefale det. Det tager ca. 1 time og 15 min. fra København H til Odense. Derudover tager det ca. en halv time ud til uni. Det vil sige, at meget af dagen går med transport. Derudover går man glip af meget af det sociale, da man ofte vil være fokuseret på at nå hjem i en ordentlig tid. Derfor kan det blive en lidt sur tjans at skulle tage til undervisning, og det er ofte meget vigtigt at tage til undervisningen.

Det kan selvfølgelig lade sig gøre, men jeg tvivler på, at man får det fulde udbytte af studiet, og det kan derfor blive en sur pligt at læse. Derudover kan man sige, at det ikke skader at flytte til en ny by og få en ny omgangskreds. Man kan jo altid bevare sin tidligere omgangskreds, og derved få nye sociale bekendtskaber. Det er selvfølgelig nemmest at blive boende i København, men man kan jo sige, at efter endt uddannelse, er det heller ikke sikkert, at man lige kan finde det gode/fede job i København og derfor alligevel bliver nød til at flytte.

Jeg kender flere, der har pendlet til undervisning, og det har fungeret godt for nogle, mens andre ikke har fået det til at fungere optimalt. Af dem der ikke har fået det til at fungere, droppede en del ud.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. juni 2012 af NetteLind

Hvis det er den uddannelse du vil ind på, og du kommer ind i Odense, så er det da det værd. Det er jo trods alt den uddannelse som du ønsker. Du kan jo også søge om overflytning. Ellers prøv at kontakte en af vejlederne i studevalg: http://www.ug.dk/sitecore/content/eksterntredigeredeomraader/studievalgkbh/forside%20koebenhavn.aspx


Skriv et svar til: Overvejer at søge på SDU

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.