Matematik

Differentiere???

12. juni 2012 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad vil det sige at differentiere?? 

og jeg forstår hellere ikke hvad der sker med denne her funktion, så det vil være dejligt hvis der er nogen der kan forklare det her.. 

f(x)=ax^2+bx+c

Vi bruger differentialregningen og differentierer: 

f^' (x)=2ax+b=0

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

At differentiere en funktion betyder at finde funktionens differentialkvotient, eller den afledede funktion.

I eksemplet løser man ligningen f '(x) = 0 for at finde, hvor funktionen har vandret tangent (parabelens toppunkt).


Skriv et svar til: Differentiere???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.