Matematik

Forklar lige store koefficienters metode!

13. juni 2012 af fille123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Sidder lige og forbereder mig til mundtlig matematik eksamen. 

Er der nogen der kan forklare mig det her: 
 

"Vi starter med at læse de to ligninger ved hjælp af lige store koefficienters meotde: 

3 + 5t = 3 - 2s 
-4 + 2t = 10 + 2s 
-1 + 3t = 13 
7t = 14 
t = 2  " 
 

Hvor i alverden bliver de 2s af?? 
Og hvordan fungere den der metode? 

Håber der er nogen der vil hjælpe! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2012 af Jesf (Slettet)

Du har de to ligninger med to ubekendte

3 + 5t = 3 - 2s

-4 + 2t = 10 + 2s

Så lægger du de to ligninger sammen:

3 + 5t + (-4 + 2t) = 3 - 2s + (10 + 2s)

som reduceres til

-1 + 7t = 13

7t = 14

t  = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2012 af Singlefyren (Slettet)

2 ligninger med 2 ubekendte :

3 + 5t = 3 - 2s   og
-4 + 2t = 10 + 2s              lægges sammen...

------------------------
-1 + 7t = 13              

------------------------


Svar #3
13. juni 2012 af fille123 (Slettet)

tak! :-) 


Skriv et svar til: Forklar lige store koefficienters metode!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.