Matematik

Bevis arealsætningerne i den stumpvinklede trekant

13. juni 2012 af SandraSørensen (Slettet)

Hej jeg har et powerpoint (som jeg har vedhæftet) og jeg forstår det hele i powerpointet jeg forstår bare ikke hvorfor der står 180-A i starten :s?

Please er der ikke nok nogen der vil hjælpe, for skal op til mundtlig årsprøve i morgen..
Tak! :)

Vedhæftet fil: TrekantAreal.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der står 180º-C . Arealet af den stumpvinklede trekant ABC , hvor C er den stumpe vinkel, findes stadig som

T = (1/2)·b·hb ,

men nu findes hb ved hjælp af den retvinklede trekant CBH , der indeholder vinklen 180º-C , så

hb = a·sin(180º-C) ,

og så benytter man, at sin(180º-C) = sin(C) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. juni 2012 af peter lind

Jeg kan nu kun se en med 180º - C. Siden BC rammer ned på linjen AH. På venstre side af BC danner den vinklen C med AH. På højre side den søgte vinkel. Summen af de 2 vinkler er 180º, da de har linjen AH som et fælles ben.


Svar #3
13. juni 2012 af SandraSørensen (Slettet)

Ja mente 180-C!
Tusind tak til jer!! :D


Skriv et svar til: Bevis arealsætningerne i den stumpvinklede trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.