Matematik

At finde samtlige løsninger til en ligning

14. juni 2012 af Annaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en opgave jeg har udleveret står følgende: At løse en ligning: At finde samtlige løsninger til ligningen.

Jeg er ikke helt sikker på, hvad der menes med dette, hvad er de samtlige løsninger til ligningen?

Håber at jeg kan få svar snarest :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2012 af mathon

          
                        ...skriv ligningen


Svar #2
14. juni 2012 af Annaaaaaa (Slettet)

I den opgave jeg har fået udleveret er der ikke givet en ligning.
Men jeg kan komme med et eksempel: 2x+3=6-x 

- Der står at man kan omskrive den til formen ax+b=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2012 af mathon

 

                                                2x + 3 = 6 - x

                                                3x + 3 = 6

                                                3x + (-3) = 0

                                               
                                                 


Svar #4
14. juni 2012 af Annaaaaaa (Slettet)

John det var ikke det jeg mente. Men tak

Det var alt


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nogle ligninger, for eksempel 2.-gradsligninger eller trigonometriske ligninger, har mere end een løsning. At finde samtlige løsninger til en ligning f(x) = 0 betyder at finde alle de tal x, der tilfredsstiller ligningen. For eksempel har ligningen x2 = 9 de to løsninger x = 3 eller x = -3. Samtlige løsninger til ligningen angives da ved at skrive løsningsmængden

L = {x ∈ R | x2 = 9} = {3 , -3}


Svar #6
14. juni 2012 af Annaaaaaa (Slettet)

Mange tak for dit svar! Det er meget godt at vide :)


Skriv et svar til: At finde samtlige løsninger til en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.