Matematik

matematik - eksponentiel vækst

15. juni 2012 af striber (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg skal snart til årsprøve i matematik og et af spørgsmålene er jeg lidt i tvivl om:

Eksponentiel vækst.
Vis hvordan man regner med procentvis stigning og fald. Gør herunder rede for forskellen på absolut og relativ vækst.

 

når man skal vise hvordan man regner med procentvis stigning og fald, skal man så bruge renteformlen eller hvad?

 

på forhånd tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2012 af festfyr14 (Slettet)

Har du virkelig det på C-niveau? Du skal snarest muligt i gang med at lære at regne med vektorer. Det er nødvendigt for en fuld forståelse af eksponentiel vækst. I øvrigt har du helt ret. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

Det er rentesregning, du skal benytte.

Kn = K0 * (1 + r)n

hvor Kn = Slutværdien

K0 = Startværdien

r = procenten pr. gang (som decimalbrøk, fx. 4%:  r = 0,04)

n = antal gange, værdien vokser med procenten

Til gengæld har det INTETSOMHELST med vektorer at gøre   ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2012 af mathon

    eksponentiel funktion

                                                          f(x) = y = b·ax     a,b∈R+

                                                          y2/y1 = ax2 - x1 = aΔx

                                                          1+ry = (1+rx)Δx

           vækst
                                                          f(x2) - f(x1) = y2 - y1 = b·ax2 - b·ax1 = b·(ax2 - ax1)          

           relativ vækst          
                                                         (y2 - y1) / y1 = y2/y1 - 1 = aΔx - 1

                                                         ry = (1+rx)Δx - 1

                                                         py = ((1+rx)Δx - 1)·100%
          eller skrevet
                                                         py = (aΔx - 1)·100%

                                                         px = ((1+ry)1/Δx - 1)·100%

               
                     
                                                       
                                             

 


Svar #4
17. juni 2012 af striber (Slettet)

tusind tak for hjælpen, det har hjulpet :-)


Skriv et svar til: matematik - eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.