Matematik

eksponentielle funktioner og eksponentielle udviklinger??

16. juni 2012 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.
Hvad er forskellen mellem eksponentielle funktioner og eksponentielle udviklinger.. Jeg forstår det ikke rigtigt..


Men er det korrekt at den eksponentielle funktion skrives på formen f(x) = ax  hvor b = 1 - altså skæringspunktet.. og at a ikke længere er fremskrivningsfaktoren, men grundtallet..

og at den Eksponentielle udviklinger har formen f(x) = b *ax., hvor b er begyndelsesværdien og a er fremskrivningsfaktoren. Den procentvise vækst gemmer sig i a, hvorfor vi kan udlede om der er tale om en voksende eller aftagende eksponentiel udvikling. Er b også 1 i ekponenielle udviklinger?? 
Hvis det er rigtigt, er der så mere jeg kan sige ? og kan i hjælpe mig med et godt eksempel på anvendelse af eksponentielle udviklinger??


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2012 af larsen1111 (Slettet)

det du spørger om til at starte med: en eksponentiel funktion beskriver en eksponentiel udvikling. Hvis noget for eksempel vokser hurtigere op af y-aksen end det gør ud af x-aksen så kan der være tale om en eksponetiel udvikling.

Men... en eksponentiel udvikling kan også være negativ. En varm kop kaffe der går mod ligevægt(rumtemperaturen) er aftagende ekspontíel. I det tilfælde vil funktionen vokse hurtigere af x-aksen hvis x er tiden og y er temperaturen

b behøver ikke nødvendigvis at være 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2012 af SuneChr

Eksponentiel udvikling beskrives med modellen  y = b·ax

Mange biologiske processer, hvor der er levende organismer, incl. mennesket, beskrives med denne grundmodel, hvor vækst beskrives over tid.


Skriv et svar til: eksponentielle funktioner og eksponentielle udviklinger??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.