Matematik
Matematik opg. ortogonale linier
03. september 2005 af
3700-Line (Slettet)
I et koordinatsystem er en linie l bestemt ved ligningen x+3y-100=0
og en linie m bestemt ved ligningen
ax-5y+1=0
hvor a er en konstant.
Bestem tallet a, således at l er vinkelret på m.
Jeg er kommet frem til dette:
x+3y-100=0
x-100=-3y
-0,33x+33,33=y
og den anden
ax-5y+1=0
ax+1=5y
0,2ax+0,2=y
Så har jeg så gættet mig frem til at a=15
men det er jo ikke så godt, hvordan kan man regne sig frem til det?
tak på forhånd
og en linie m bestemt ved ligningen
ax-5y+1=0
hvor a er en konstant.
Bestem tallet a, således at l er vinkelret på m.
Jeg er kommet frem til dette:
x+3y-100=0
x-100=-3y
-0,33x+33,33=y
og den anden
ax-5y+1=0
ax+1=5y
0,2ax+0,2=y
Så har jeg så gættet mig frem til at a=15
men det er jo ikke så godt, hvordan kan man regne sig frem til det?
tak på forhånd
Svar #2
03. september 2005 af 2835 (Slettet)
Den ortogonale sætning:
den ene linies hældning gange den anden linies hældning skal give -1.
-0,33*0,2a=-1
løs denne ligning, og du vil få a
::2835::
WWW.GYM-OPG.WEBBYEN.DK
den ene linies hældning gange den anden linies hældning skal give -1.
-0,33*0,2a=-1
løs denne ligning, og du vil få a
::2835::
WWW.GYM-OPG.WEBBYEN.DK
Skriv et svar til: Matematik opg. ortogonale linier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
