Studievejledning

For tidligt at tænke over det?

17. juni 2012 af HellenBellen (Slettet)

Hej

Jeg går i 7. klasse og jeg tænker ret meget over min uddanelse, karriere og sådan noget. Synes I det er for tidligt at tænke over det eller hvad?


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. juni 2012 af Nilletøz (Slettet)

Nej. 

Men start med at fokusere på din uddannelse :) Hvis der er mange ting, du vil, så stræb efter f.eks. stx, fordi det åbner mange døre. 

Hvis du ved, hvad du vil, så gå efter det, men husk altid på, at drømme måske kan være svære at nå, så ha' en backup plan. 

Det går f.eks. ikke, at man drømmer om at blive politibetjent, men at man ikke vil have en studentereksamen, når uddannelsen nu er ved at blive lavet til en professionsbachelor. Der findes andre veje ind end studentereksamen, men de er langt fra ligeså sikre, da de fokuserer på, at man er studieparat. 

Det hjælper heller ikke, at man brændende gerne vil være pædagog  eller sygeplejerske og tænker, at man kan gå igennem sosu, fordi det er der så mange, der gerne vil*, så de kan undgå gymnasiet, og det gør, at mange slet ikke bliver optaget på sosu. Så også her er gymnasiet mere sikkert. 

*altså vil på sosu.

 

Men hvad man skal satse på, det afhænger selvfølgelig af, hvad du gerne vil. Bare husk at have en backup plan og sikre dig selv beds tmuligt i de valg, du træffer :) 

Og så skal man huske ikke at kimse af lave og/eller middelkaraktere, hvis man har en god arbejdsmoral, for det gavner virkelig en senere! :) 

 


Svar #2
17. juni 2012 af HellenBellen (Slettet)

Mange tak! Dit svar hjalp mig meget :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. juni 2012 af KlogeÅse

#0

Jeg synes, at det er for tidligt at tænke alt for meget over det.

Det er helt fint at have en idé om, hvad der interesserer dig og hvor det kan føre hen, men jeg ser ingen grund til, at du har alt for firkantede planer.


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. juni 2012 af Nilletøz (Slettet)

#3 - men der er trods alt også et krav om, at de skal begynde at arbejde på deres uddannelsesplaner allerede i 8. klasse ^^

Kapitel 2: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=126051

 


Brugbart svar (3)

Svar #5
17. juni 2012 af KlogeÅse

#4

Ja, desværre.


Svar #6
18. juni 2012 af HellenBellen (Slettet)

Tak for svarene! :)


Skriv et svar til: For tidligt at tænke over det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.