Matematik

Sammenhængen mellem procentiske tilvækster for x og y.

17. juni 2012 af Pernille6 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder og forbereder mig til matematik mundtlig eksamen.

Et af mine spørgsmål lyder på:
Du skal undersøge en funktion af typen f ( x)=b⋅xa
Hvordan findes a og b , når 2 punkter på grafen kendes?
Du skal også fortælle om sammenhængen mellem procentiske tilvækster
for x og y.

Forstår bare ikke den sidste del med "Du skal også fortælle om sammenhængen mellem procentiske tilvækster
for x og y."

Nogen der kan hjælpe? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2012 af peter lind

Du skal se på hvad der sker med y værdien hvis x vokser med værdien x*r så ny x er x(1+r)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2012 af mathon

                               
                                                f(x) = y = b
·xa

                                                          y2/y1 = (x2/x1)a

                                                          (1+rΔy)·y1/y1 = ((1+rΔx)·x1)/x1)a

                                                          1+rΔy = (1+rΔx)a
   hvoraf

                                   rΔy = (1+rΔx)a - 1                                  rΔx = (1+rΔy)1/a - 1

                                   pΔy = ((1+rΔx)a - 1)·100%                    pΔx = ((1+rΔy)1/a - 1)·100%

                    

             


Skriv et svar til: Sammenhængen mellem procentiske tilvækster for x og y.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.