Matematik

Hvad forstår man ved potensfunktion?

17. juni 2012 af xSL (Slettet) - Niveau: C-niveau

Mit spørgsmål er som overskriften siger det: Hvad forstår man ved potensfunktion? 

Jeg sidder fast i en eksamensdisposition til på tirsdag om funktion(potens) Dette er det aller første punkt på listen over ting der skal med.

Findes der en defination, eller hvad er det men finder med netop potensfunktion. Forstår intet af det. Nogen der kan give et vink til hvad potensfunktion går ud på? På horhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2012 af peter lind

f(x) = b*xa


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2012 af SuneChr

Potensfunktionen har forskriften    y = b·xa

Potensfunktionen går ud på at fremstille en potentiel vækst beskrevet ved funktionen eller forskriften.

Et eksempel fra fysikken er et frit faldende legeme.  Faldvej er proportional med tidens kvadrat.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. juni 2012 af flygtighed (Slettet)

ved en potensfunktion er den variable (x) roden i potensen, modsat eksponentiel funktion, hvor den variable er eksponenten


Svar #4
17. juni 2012 af xSL (Slettet)

Tak for jeres svar. 

#2, vil du forklare hvad du mener med at faldvej er proportional med tidens kvadrat? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2012 af peter lind

s=½*g*t2


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juni 2012 af SuneChr

Et frit faldende legeme er faldet  4,9·t2  meter efter t sekunder, det er sluppet.


Svar #7
17. juni 2012 af xSL (Slettet)

#6 hvorfor 4,9?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. juni 2012 af SuneChr

Faldloven siger, som nævnt i # 5,

s  =  ½·g·t2   hvor s er faldvejen i meter, g er tyngdens acceleration 9,82 m·s- 2 i Danmark, og t er faldtiden i sekunder.


Skriv et svar til: Hvad forstår man ved potensfunktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.