Matematik

forholdet

18. juni 2012 af Mixzo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg sidder med en opgave, jeg er lidt i tvivl om hvordan man går til. opgaven lyder

 

Del 9000 kr. i forholdet 1 : 3 : 5.

I. del er:

II del er:

III del er:

 

Matematikken burde være simpel nok i sig selv, men forstår ikke rigtig spørgsmålet.

 

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal dele den givne sum i tre forskellige dele, således, at delene forholder sig som 1:3:5 .

Den første får så 1/(1+3+5) = 1/9 af det hele.

Den anden får 3/(1+3+5) = 3/9 af det hele.

Den tredje får 5/(1+3+5) = 5/9 af det hele.


Svar #2
18. juni 2012 af Mixzo (Slettet)

Arg der kan man bare se, mange tak for hjælpe!


Skriv et svar til: forholdet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.