Matematik

Matematik ln(x)

19. juni 2012 af sabslol (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der ved hvordan man kan vise at funktionen ln(x) er voksende ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af NejTilSvampe

Bestem differentialkvotienten, for x > 0, og vis at den altid er positiv.


Svar #2
19. juni 2012 af sabslol (Slettet)

ln'(x) = 1/x for x>0 men nu er det jo en mundtlig eksamen hvordan kan jeg beskrive det ? 
er det fint nok at fortælle lidt om det og der efter skrive ln'(x) = 1/x for x>0 er ln(x) en voksende funktion osv 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2012 af mathon


                   ln(x) er jo defineret som logaritmefunktionen
                   med differentialkvotionet 1/x

                               ln '(x) = (1/x)>0   da   Dm(ln) = R+
   hvoraf
                  da
                            ln '(x)>0 for alle definerede x, er ln(x) monotont voksende for alle definerede x
                              
     

 


Svar #4
19. juni 2012 af sabslol (Slettet)

Tak ;)


Skriv et svar til: Matematik ln(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.