Matematik

Sinus, cosinus og tangens i vilkårlig trekant

19. juni 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Hvordan redegøre man for sinus,cosinus og tangens til en vilkårlig vinkel?

Er det bare at sige:

sin = modstående/hypotenusen

cos = hosliggene/ hypotenus

tan = sin/cos = modstående/ hosliggene


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af peter lind

I gymnasiet vil det snarere være relevant at gå ud fra enhedscirklen og definitionerne på de trigonometriske funktioner. Det er mere generelt end blot at bruge det i retvinklede trekanter


Svar #2
19. juni 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Okay tak.


Skriv et svar til: Sinus, cosinus og tangens i vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.