Matematik

Monotoniforhold - et kort spørgsmål

19. juni 2012 af d09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har bestemt monotoniforholdende i denne funktion:

f(x) = 2x3 - 9x2 + 3

Jeg er kommet frem til, at x enten skal være 0 eller 3. Vil det sige, at min parabel enten skal have lokalt minimum eller maksimum i enten 0 eller 3? og ikke i både 0 og 3? :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af nielsenHTX

f'(x)=0 for x=0 eller x=3 det betyder at der er et ekstrema i begge punkter du skal så lave en fortegnsundersøgelse(monotoniforhold) på begge punkter for finde udad om det et maks eller min.


Svar #2
20. juni 2012 af d09 (Slettet)

Okay tusind tak, det er bare underligt, for når jeg tegner grafen ind i GeoGebra, så er der intet ekstrema når x=0?


Svar #3
20. juni 2012 af d09 (Slettet)

Arhhh havde plottet en forkert graf ind, så er det jo klart, det ikke giver mening! Men tak for din hjælp :-) 


Skriv et svar til: Monotoniforhold - et kort spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.