Matematik

Blandet mat hjælp

04. september 2005 af Ida1234 (Slettet)
Hej kloge mennesker - sidder med en aflevering som jeg håber der er nogen der kan hjælpe med..

1) Jeg skal bestemme sandsynligheden for at mindst en af terningerne viser mindst 5 øjne når man slår med 2 terninger..

2) Fra et almideligt kortspil trækkes 2 kort efter hvert udtræk noteres kortet og herefter lægges det tilbage i bunken

Hvad er sandsynligheden for at begge kort er hjerter, mindst et af kortene er et billedkort, der udtrækkes ingen kort med værdi 2,3,4

3) Jeg ved at P(A) = 1/8 og P(A U B) = 1/4

Jeg skal nu bestemme P(B) når A og B er disjunkte hændelser og P(B) når A (også et tegn jeg ikke helt ved hvad er det er nærmest et u der ligger ned på siden og vender mod B også et lighedstegn under) B...

Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe!!

Svar #1
04. september 2005 af Ida1234 (Slettet)

Slet ikke nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2005 af allan_sim

#0.

Kan du ikke lige komme med bud på, hvad du har tænkt, så vi kan hjælpe med udgangspunkt heri?

Svar #3
04. september 2005 af Ida1234 (Slettet)

Jeg har prøvet men er på helt bar bund.. Kan ikke se hvad jeg skal gøre så hvis du måske kunne hjælpe mig med et startpunkt så jeg vidste hvad jeg skulle gøre ville det være lækkert..

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2005 af allan_sim

#3.

1) Her kan du sætte en 6x6-tabel op, hvor rækkerne angiver første slag, mens søjlerne angiver andet slag. Det giver dig 36 felter, hvor du så kan tælle op, hvor mange af felterne der giver mindst 5 øjne med mindst en af terningerne.

2) Hvis begge kort skal være hjerter, skal BÅDE det første kort OG det andet kort være hjerter.
At mindst kort er billedkort er den komplementære hændelse til, at hverken det første kort eller det andet kort er et billedkort.
Hvis der ikke må udtrækkes kort med 2,3,4, må HVERKEN det første kort ELLER det andet kort være et billedkort.

3) For disjunkte hændelser gælder, at

P(A U B) = P(A)+P(B)

Tegnet du omtaler er tegnet for, at A er en delmængde af B.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2005 af allan_sim

#4. I sidste del af 2) skal der naturligvis stå

"Hvis der ikke må udtrækkes kort med 2,3,4, må HVERKEN det første kort ELLER det andet kort være 2, 3 eller 4"

Svar #6
04. september 2005 af Ida1234 (Slettet)

Okay tusind tak.. Nu har jeg noget at gå ud fra..!! Smidder lige mine resultater ind når jeg har fået det lavet.!

Svar #7
04. september 2005 af Ida1234 (Slettet)

Når det er hverken eller skal sandsynlighederne så ganges?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2005 af allan_sim

#7. Ja, sandsynlighederne for at du ikke trækker et af de nævnte kort.

Skriv et svar til: Blandet mat hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.