Matematik

stamfunktioner og bestemt integral

21. juni 2012 af d09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er pludselig kommet i tvivl. Jeg har et eksamensspørgsmål der omhandler stamfunktioner og bestemt integral. Men stamfunktioner er da ubestemte integraler, er de ikke????? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2012 af dandre11 (Slettet)

Nej ikke helt..

Man kan godt sige at indholdet, det er lidt det samme, men du skal huske at ligge dine intergrations konstanter til...


Svar #2
21. juni 2012 af d09 (Slettet)

Så når spørgsmålet omhandler stamfunktioner og bestemt integral, så er jeg på rette vej, hvis jeg viser hvad stamfunktionen til 2x - ex er? Og hvis jeg viser beregning af areal under en graf? Og redegør for integrations regnereglerne? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2012 af mathon

 

                                    F '(x) = f(x)

                                    ∫f(x)dx = F(x) + k

   hvis
                              f(x) = g(x)
                       er
                              f '(x) = g '(x)
   men
                              ∫f(x)dx = ∫g(x)dx + k


Svar #4
21. juni 2012 af d09 (Slettet)

Ja så langt er jeg med. Jeg ved godt, at når man integrerer og finder stamfunktionen, lægges der en konstant til. 

Men jeg blev bare i tvivl om, stamfunktioner er bestemte eller ubestemte integraler, for umiddelbart ville jeg sige, at det er ubestemte, eftersom der ikke er nogle afgrænsninger. Men når mit eksamensspørgsmål omhandler stamfunktioner og bestemte integraler, synes jeg bare det ville være underligt, hvis stamfunktioner så er ubestemte. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2012 af mathon

 

           et ubestemt integral
                                                     ∫ f(x)dx      er en mængde af stamfunktioner    F(x) + k

                                                                      hvor der ikke er taget stilling til værdien af k dvs
                                                                      ikke bestemt værdien af k. Derfor betegnelsen ubestemt

         


Skriv et svar til: stamfunktioner og bestemt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.