Matematik

Forklar om toppunktet som ekstremumspunkt - vandret tangent (f ´(x)=0)

21. juni 2012 af Lisaaa86 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan??????


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2012 af mette48 (Slettet)

y=ax2+bx+c

find y'

sæt y'=0 og isoler x

find xtop ud fra parabelens skæringspunkter

vis at de to x-værdier er ens

 


Svar #2
21. juni 2012 af Lisaaa86 (Slettet)

er det toppunkt man skal finde?


Skriv et svar til: Forklar om toppunktet som ekstremumspunkt - vandret tangent (f ´(x)=0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.