Matematik

Kompleks potentiale

21. juni 2012 af Mathematica (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg kunne godt tænke mig lidt hjælp til at forstå den vedhæftede skrivelse. 
Mere specifikt forstår jeg ikke:
Hvorfor skrives potentialet:

ψ(x,y) = ky

også som (ligning (2)):

Ψ = -kIm(iz)

Man har da at:
 

-kIm(iz) = -kIm(ix-y) = -kx ≠ ky

Jeg misforstår nok noget, så forklar endelig :)


Svar #1
21. juni 2012 af Mathematica (Slettet)

Hov, jeg glemte filen. Den er her 

Vedhæftet fil:komplekspotentiale.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2012 af peter lind

Det er snarere en trykfejl i filen


Svar #3
21. juni 2012 af Mathematica (Slettet)

Så man burde have:

Ψ = kIm(z)



det giver selvfølgelig mening, men det ville betyde to trykfejl (minusset og i'et) - lidt underligt, men acceptabelt nok vel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. juni 2012 af peter lind

Jeg vil snarere gætte på at imaginærdelen skal erstattes med realdelen


Skriv et svar til: Kompleks potentiale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.